19.9
Kotikulmillani Vantaalla ovat nuoret aktivoituneet etsimään toimintatiloja ja asuntoakin. Molemmista on pula, sekä nuorille riittävän halvoista asunnoista ja toimitiloista varsinaisen nuorisotyön yli eläneille. Eipä silti puutteelliset ovat varsinaiset nuorisotilatkin Tikkurilassa Orvokkitien koulun uutta käyttöä odotellessa.

Ensimmäinen talonvaltaus Hiekkaharjussa keskeytyi tilakeskuksen nihkeyteen. Häätö tuli tilojen asuinkelvottomuuden perusteella. Valtaajat olivat ilmoittaneet valmiutensa kunnostamiseen ja kunnostelivatkin pahimpia paikkoja.

Häädön yhdeksi perusteeksi esitettiin asuntojonon ohittaminen. Haloo. Ei kaupungin tyhjän tilan käyttöönottaminen ole asuntojonon ohitus, onhan kenellä tahansa sama mahdollisuus. Pidän paremminkin ansiokkaana touhuna ilkivalta- ja ränsistymisvaarassa olevan talon kunnostusta järjestyneesti. Tikkurilassakin on näkynyt autioksi jätettyjä taloja, joihin ilmestyy epämääräistä oleskelua.

Nyt olen saanut tiedon uudesta yrityksestä ottaa käyttöön tyhjä kaupungin rakennus. Ajattelin mennä pikapuoliin katsomaan mistä on kysymys.

21.9
Päättäväiseltä ja mietityltä valtaus vaikutti. Oli varsin terveellä pohjalla. HAuskanpidosta ei tuntunut olevan kyse: päihteitä ei sallita, ei graffiteja taloon eikä naapurustoon, ei äänekkäitä bileitä. Monet kunnan vaikuttajat, naapurit ja muutkin kiinnostuneet näyttävät tutustuneet toimintaan.

Tilanne näyttää sujuvan myötätuuleen.Maanantaina on neuvottelu, johon toivoo joustavuutta, että toimintaa päästäisiin suunnittelemaan. Kun asia koskee useita kaupungin hallintokuntia ja vielä järjestöt ovat päätoimijoina, niin vaaditaan venymistä myös virkamiehiltä.