Helsingin Sanomat kysyi Vantaan valtuustoryhmiltä kunnan keskeisten asioiden tärkeysjärjestystä. Vantaan eri ryhmät antoivat melkein samoja vastauksia (terveys, opetus, vanhukset, päivähoito). Bogissa sitten ihmetellään, kannattako äänestää, kun puolueet ovat niin yksimieleisiä. Minusta kannattaa. Perussuomalaisista ei ole tähän apua vaan perusvantaalaisista - vasemmistosta. Alla HS-blogiin kirjoittamani siisti kommentti:

"Kysely koski otsikoita ja tulos osoitti samanmielisyyttä niiden tärkeydestä. Selkeämpi ero saattaa olla siinä, halutaanko hyvinvointipalvelut tarjota lajalle joukolle, periaatteessa kaikille kuntalaisille. Tähän malliin kuuluu verojen kantaminen maksukyvyn mukaan. Vaalikamppailun myötä on kirkastunut kuva oikeistosta julkisen palvelun rajaajana ja kunnallisen palvelun yksityistäjänä. Asia korostuu ajankohtaisessa talouskeskustelussa: karsitaanko ja keneltä vai harkitaanko myös lisärahoitusta. Kokoomusehdokkaiden palveluseteliehdotuksissa tämä yksityistetty malli viedään äärimmilleen.

Monet pitävät vasemmistovoimin vedettyä, perinteistä, perusvantaalaista kuntapalvelujen linjaa itsestään selvyytenä. Vaaleissa ratkotaan kuitenkin voittaako lisää alaa bisnestyyliin ja tiukalla kehysbudjetilla ohjattu julkisen palvelun karsiminen. Tässä asiassa on tarpeen kirkastaa linjaeroja, vaikka Vantaalla päätökset yleisimmin tehdäänkin laajalla yksimielisyydellä, eikä Espoon metrokeskusteluihin verrattavia melskeitä ole ollut."