Kaupunkityönantajan uskoisi olevan valveutunut keskustelemaan henkilökuntansa kanssa uudistuksia tehdessään, mutta kantapään kautta on edettävä. Vantaalla heitettiin vuosi sitten ajatus ateriapalveluiden ja siivouksen yhdistämisestä tilakeskuksessa. Tuhat henkilöä tulisi samaan yksikköön. Homma lähti liikkeelle siitä, kun siivouspalveluille ei löytynyt mieluista johtajaa. Organisaatiomuutos aiottiin tehdä enempiä miettimättä. Kaupunginhallitus kuitenkin havahtui ja asetti toimikunnan.

No. Selvitys valmistui väännön jälkeen. Asia ei ollutkaan oikein klaari. Työnjohdon tarve todettiin ja asteittainen etenemistapa. Henkilökunta vaati yt-neuvotteluja ja esitti jatkotyölle seurantaryhmää. Kun tällaista esitettin kaupunginhallituksessa perustettavaksi työtä ohjaamaan ja henkilökunnan hyväksymisen varmistukseksi, ei esitys meinannut millään kelvata. Tälalista on joskus päätöksenteon arkipäivä.

Kunnankin on syytä opetella yhteistoimintamenettelyjä. Öykkäröivä isäntä ei motivoi tiukalla olevaa työntekijää.

PS. Maanantain 6.10 kaupunginhallituksessa meni pitkän hieromisen jälkeen läpi lisälause päätökseen. Siinä kehoitetaan tilakeskusta perustamaan palvelujen yhdistämishankkeelle seurantaryhmä, jossa on henkilökunnan edustajat. YT-lain ja sopimusten soveltamisessa näyttää kuntatyönantajallakin olevan vielä pallo hukassa.