Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja esittää kolmannesta kaupungin toimintatiloista myytäväksi ulkopuolisille sijoittajille. Kirjoittelin kommentin Vantaan Sanomien nettiskeskusteluun:

"Kaupungin toimitilojen myynti ulkopuolisille sijoittajille kuulostaa äkkiseltään ihan Venäjän touhulta. Yhteinen omaisuus yksityisen bisneksen kohteeksi.

Kaupunki ei käytännössä pysty markkinoilta hankkimaan vaihtoehtoisia tiloja, vaan vuokrakautta on jatkettava kiinteistön omistajan ehdoin. Tämä nähtiin käytännössä, kun kaupungin oma kiinteistöyhtiö VTK (Vantaan teollisuuskiinteistöt) myi Niittytien talon. Painon, nuorisopajan ja hankintakeskuksen tilat piti vuokrata markkinahintaan, kun kaupan yhteydessä ei oltu edes neuvoteltu jatkosta. Mitä sitten, jos kolmannes toimitiloista myytäisiin?

Nythän on taloussuunnitelmaan esitetty mittava lista yksityisinä vuokratiloina tehtävistä uusista kiinteistöistä ja jopa Hakunilan uimahallin laajennus on tällä listalla. Valtuuston pitäisi pysäyttää tämä kunnan tilojen "puhallus" yksityisten käsiin. Halvemmaksi se ei tule. Kalliit vuokrat vain syövät aikanaan palvelujen voimavaroja."