Kuntaliitto tutki suurimpien kuntien kultturipanokset. Vantaa laittaa rahaa likoon vähiten, noin 100 euroa asukasta kohti. Tuosta satasestakin huomattava osa menee Oopperan ja Heurekan tukeen, molemmat toki tarpeellisia touhuja.

Taiteen perusopetukseen satsataan kyllä joten kuten. Kaupunkien kulttuurimenoja nostaa yleensä omien laitosten ylläpito. Vantaallahan näitä ei ole. Kaupunki tukee jonkin verran ammattimaistakin taidetuotantoa, mutta häpeällisen vähän. Pienimmänkin laskukauden alla taidemäärärahat tingitään ja unohdetaan nostaa parempana aikana. Omia mammuttilaitoksia ei kaivatakaan. Vantaan teatteri on hyvä esimerkki joustavasta organisaatiosta, joka tuottaa omia esityksiä ja on kotina vierailijoille. Sekin joutuu keikkuman olemassaolonsa rajoilla. Kaupungin kumppanuuden avulla pitää varmistaa kehitys.

Hyvänä puolena Vantaan kulttuurielämässä on, että vantaalaiset tekevät kulttuurinsa itse. Pitkällekin johtanut harrastus- ja yhdistysmuotoinen kulttuurin teko on voimissaan. Sitä ansaitsisi tukea enemmän.

Kultturipuolelle toivottaisiin uutteria kunnallispoliitikkoja. Taiteilijat kyllä tukevat, sen tiedän lähipiiristä.