Minkä myrskyn? Keskittämisen ja yksityistämisen hurrikaanin.
Vantaan terveyskeskusten kehittämisetä on nyt esitys lautakunnassa käsiteltävänä. Ennakkoviritysten valossa oikeisto haluaa viedä esityksen läpi vaikka äänestämällä piittaamtta vantaalaisten 30 000 nimen vastakkaisesta mielipiteestä.

Lautakunnalle esitetyt suunnitelmat näyttävät huterilta ja perustelut ontuvat tai useimmiten puuttuvat. Ideologista mantraa keskittämisen ja ulkoistamisen hyödyistä toistetaan, mutta kustannusten säästöä tai vaikutuksia vantaalaisten terveydentilaan ei ole löydetty konsulttiavusta huolimatta.
Pienempien terveysasemien kohdalla valitetaan, että tiukoissa henkilöstötilanteissa joudutaan tulemaan apuun toisilta asemilta. Näin kaiken järjen mukaan pitääkin tehdä. Entäs sitten, jos terveyskeskukset pannaan liikelaitoksina kilpailemaan? Voi vain arvailla sisäisten tilausten pyörittelyä ("Ei kuulu meille").
Hyvään joukkoliikenteeseen vedotaan. Se unohtuu, että terveyskeskusmaksuun tulee nelisen euroa lisää jokaisesta reissulta, jos joudutaan ajelemaan? Lopuksi esitetään sen terveysaseman lakkauttamista (Katriina), josta on kaikkein huonoin joukkoliikenne ehdotettuun paikkaan (Myyrmäki). Kaikilla bussiyhteyksillä vaihto! Terveyskeskuksen tilalle esitetään avosiraanhoidon palveluja, vastaanottopisteeseen jonne on Vantaan vähäisin joukkoliikenne.

Dosentti Rimpelä totesi talvella Tikkurilassa terveyskeskusliikkeen keskustelutilaisuudessa , että terveyskeskusten laitostamiset ja ulkoistamiset ovat useimmiten ilmaus johtamisen ongelmista, mitkä eivät kuitenkaan tällä toimenpiteellä ratkea. Ainakin Lahdessa ja Kouvolassa on huonot kokemukset. Pitäiskö nyt ensin kakessa rauhassa kehittää se listautumismalli ja tiimityö. Kaikkiaan tarvittaisiin kai muutama lääkäri lisää, kun väkimäärä kasvaa parilla tuhannella vuosittain?