Taannoin kerrottiin lääkäreiden verosuunnittelusta. Yksitysilääkärietä talliinsa houkuttelvat firmat  tarjoavat nuorille tulokkailleen verosuunnittelupalvelua. Hyvillä valinnoilla voi välttyä jopa 40 000 euron veroilta. Tämä kuvaillaan mediassa hyväkysttävänä itsestään selvyytenä, kun lakia ei rikota.

Mitenkä on sitten niin kielteistä, jos kansalainen keskittyy käyttämään yhteiskunnan tukia hyväkseen. Jos toimeentulotukea pystyy huijaamaan täysimääräisenä, niin vuodessa ei pääse yli kymmenen tuhannen perusteettoomaan tuloon. Eikö tämä olisi pienempi vedätys yhteiskunnalta? Asiantuntijat puhuvat, ettei sosiaaliavulla yleiseti ottaen pääse ylös köyhyysrajasta.

Samanlainen eriarvoisuus tuli puheeksi vaaliteltalla käyneen rouvan kanssa. Hän ei saa kotiapua hankalaan lastensa hoitotilanteeseen, kun sitä apua ei kunnalla ole. Yksityistä kodinhoitoa hän ei pysty ottamaan, kun ei toimeentuloasiakkaana voi hyödyntää kotitalousvähennystä. Rikkaampi perhe voi ottaa kodinhoitopalvelua, vaikka siivousta, yhden kuukauden ilmaiseksi, kun itse maksaa yhden kuukauden. Onko tasa-arvoista? Rouva harkitsi valitusta aluevalvontaviranomaiseen.

Tulee mieleen vanha vitsi: Kuinka onkin niin iso ero tuleeko haudatuksi kunnan vai valtion kustannuksella?