Vantaan seuraavasta taloussuunnitelmasta on kaupunginjohtajan esitys. Kaupunginjohtaja karsi lautakuntien esittämistä tarpeista nelisen miljoonaa. Niinpä sosiaalitoimessa ei mitään palvelulisäyksiä esitetä, jonkin verran karsittaisiin. Opetuksessa uhkaa 18 opettajatyövuoden vähennys, opetusryhmät suurenevat? Ateriapalvelujen ja siivouksen tasoa pitää pudottaa?

Suuri huoli valtuutetuilla ja eityisesti muutamalla sosialidemokraattien valtuutetulla oli esittelykeskustelussa talouden supistaminen riittävästi, jos verotettavat tulot eivät kuntalaisilla kasvaisikaan oletetusti. Kaupunginjohtajalta odotetaankin esitykseensä vielä lisäkarsintaa jopa seitsemällä miljoonalla.

Nämä miljoonathan ovat miljardibudjetissa suhteellisen pieniä, mutta saavat aikaan pahaa jälkeä heikoimmilla olevien palveluissa. Opetusryhmiä pitäisi pienentää, oppilastuksea vahvistaa sosialityötekijöillä ja psykologeilla, kotipalvelua lisätä. Talouden laskukautta ei pidä laskuttaa vähätuloisimmilta.

Kun nykyhallitus ei taida tinkiä hyvätulositen verohelpotuksesta pakotetaan kaupunki nostamaan kunnallisveroa? Puoli penniä tuottaisi vajaat 20 miljoonaa euroa, jotta supistuksiin ei jouduttaisi? Pidän tätä paikkaamistakin tiukassa paikassa parempana, kuin peiton jatkamista toista päätä leikkaamalla.